Jongerenactiviteiten

Doel: Jongeren bezig houden in positieve omgeving.

Middel: her-ontdekken interesses/talenten, eigen doelen bepalen, valnet en mentor beschikbaar.

ontwerpen & bedrukken

In deze activiteit worden deelnemers gestimuleerd om zichzelf uit te drukken middels kleding en hun eigen stijl te ontwikkelen. Ze leren duurzame kleding te maken zonder hoge kosten en worden begeleid in het ontwerp- en drukproces. Elke fase heeft een aparte begeleider voor optimale ondersteuning en opbrengsten worden gebruikt voor dagelijkse activiteiten en promotie van hun eigen kunsten.

Eten maken & bezorgen

Jongeren leren gezond koken en eten, met oog voor ingredi├źnten en effecten op het lichaam. Wekelijkse kookgroep bereidt gezonde maaltijden voor deelnemers en buurtbewoners.

media workshops

De media workshops stimuleert jongeren om zich op een duidelijke, representatieve en authentieke manier uit te drukken. Thema’s worden door de jongeren gekozen of aangeboden door de begeleiders om ze uit hun comfortzone te halen. De media workshop bevat interviews en discussies waarbij verschillende rollen worden verdeeld onder de deelnemers. Begeleiders ondersteunen de technische en inhoudelijke aspecten van o.a. podcasts en deze wordt vervolgens via digitale streaming platforms uitgezonden.

muziek workshops

Kings Host biedt muziek workshops aan waarbij jongeren de kans krijgen om zichzelf uit te drukken door middel van muziek. Er is apparatuur beschikbaar waar de jongeren dagelijks mee aan de slag kunnen, en meerdere malen per week geven begeleiders workshops waarbij de jongeren de diepte in kunnen gaan per onderwerp. De workshops omvatten verschillende vormen van musiceren, waaronder het maken van beats en melodie├źn, het schrijven en uitdragen van teksten en gedichten, het maken van DJ producties, en het leren van studio-opnames en technieken.

sport & beweging

De wekelijkse sportactiviteiten bij Kings Host bieden niet alleen de mogelijkheid om aan je conditie te werken, maar ook om je motoriek verder te ontwikkelen. Tijdens deze activiteiten worden verschillende sporten beoefend, zoals kickboxen en fitness. De activiteiten worden begeleid door ervaren coaches die niet alleen helpen bij het verbeteren van de techniek en prestaties, maar ook bij het ontwikkelen van een sportieve mindset en het stimuleren van teamwork en samenwerking. Door de afwisseling in sporten wordt het voor alle jongeren mogelijk om iets te vinden wat bij hen past en waar zij plezier in hebben.